Ofanzivac Čelika uoči gostovanja

Stokić: Očekujem tvrdu i tešku utakmicu, ali i pobjedu

D. Kurbegović

Čelik će sutra u komšijskom Kaknju jurišati na prvu pobjedu u drugom dijelu sezone. Zeničani su dugo bez pobjede, ali se nadaju da mogu sutra uz određene izmjene u ekipi osvojiti tri boda, koja bi im mnogo značila pred naredne utakmice. 

Odbrana Mladosti će sigurno voditi više računa o napadaču Joci Stokiću, koji je u utakmici ovih ekipa na Bilinom polju ušao u igru pred kraj utakmice, te efektno postigao gol za izjednačenje. 

Ovaj igrač sutra se očekuje od početka utakmice u postavi Čelika. On veoma respektuje narednog protivnika, ali se nada da njegova ekipa može do tri boda.

"Atmosfera u ekipi je dobra, bez obzira na lošu poziciju na tabeli i bodovni deficit za Metallegheom. Mini pripreme u Međugorju smo dobro iskoristili da se priipremimo psihički i fizički za narednog protivnika, gdje su nam cilj tri boda.Debitovao sam protiv Mladosti s golom u Zenici i to mi svakako mnogo znači za samopouzdanje jer sam preskočio tri utakmice zbog neodbijanja papira. To mi je teško padalo, ali nadam se da ću u nastavku sezone nastaviti s dobrim igrama i postizanjem golova. Mladost je sjajna ekipa, igraju dva mlada reprezentativca, oni imaju širok kadar i stvarno dobru ekipu. Ne govorim to iz kurtoazije, nego je to stvarno tako. Ipak vjerujem da uz dobru igru možemo do tri boda", nada se Stokić.

Utakmice Čelika i Mladosti u Kaknju su obično teške i tvrde, bez mnogo ljepote u igri.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Očekujem tešku i tvrdu utakmicu. Ovo mi je prvi put da igram u dresu Čelika protiv Mladosti na njihovom terenu, ali šef nam je govorio da je prije uvijek bilo tvrdo, te da obično pobjednik bude onaj ko postigne gol. Očekujem tešku utakmicu, ali vjerujem da će nama veliki vjetar u leđa biti podrška navijača. Možda će i Mladosti ući malo rasterećenije u utakmicu, budući na bodovni saldo, no mi ako želimo do pobjede sutra moramo biti pravi", kazao je za SportSport.ba Joco Stokić.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi