Stokić: Predosjećao sam da ćemo pobijediti Želju

Čovjek koji je odlučio derbi u Banja Luci

Stokić: Predosjećao sam da ćemo pobijediti Želju

Četvrti gol u ovoj sezoni mogao bi da bude i jedan od najdražih u karijeri za napadača Borca Jocu Stokića. 

Provjereni golgeter je u 73. minutu iz voleja riješio derbi protiv Željezničara, a Stokić kao da je predosjećao da će biti strijelac, pa je u najavi i nagovijestio mogući pogodak.

"Osjećao sam da će Borac pobijediti i da bi ja mogao da budem strijelac. Predosjećaj me nije prevario i kad sam vidio loptu iza leđa Antolovića shvatio sam da je to prelomni trenutak utakmice i da bodovi ostaju u Banjoj Luci," rekao je Stokić nakon derbija.

Željezničar je imao svoje šanse tokom utakmice, ali i u finišu ovog derbija.

"Bolje su otvorili derbi i u prvih pola sata su možda imali i više od igre. Zaprijetili su dva puta, ali sreća je bila na našoj strani. Kako se bližio kraj utakmice mi smo na terenu djelovali sve bolje i sigurnije, pa smatram da smo zasluženo slavili pobjedu," iskren je Stokić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac je prvi klub u historiji Premijer lige koji uspio da u prvenstvu ostvari četiri uzastopne pobjede istovjetnim rezultatom 1:0, a ako tome dodamo i onaj Kup u Omarskoj protiv Rudara kojeg su također pobijedili sa 1:0 onda se taj niz penje na brojku pet.

"Neka i do kraja sezone pobjeđujemo sa 1:0, ja bih bio zadovoljan. Igramo sve bolje i to pokazuju naši rezultati. Trebalo nam je malo vremena da se uigramo, a sad sve funkcioniše na najbolji način i ko zna možda ponovo budemo dio međunarodne priče," zaključio je Stokić.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.