Stokić: Treniram s Borcem i vjerovatno tu ostajem

Vraća se u Premijer ligu

Stokić: Treniram s Borcem i vjerovatno tu ostajem

Dino Kurbegović

Nogometaši Borca u narednu sezonu žele ući znatno jači, te biti konkurentni za visok plasman u Premijer ligi. Ekipa iz Banja Luke radi tradicije i imena kluba svake godine bi morala biti u vrhu našeg nogometa, međutim veliki financijski problemi kao u većini klubova nisu zaobišli ni Borac, tako da je neizvjesno koji će igraći nastupati naredne sezone u dresu Borca.

Navijači ovoga kluba sigurno da bi bili presretni kada bi klub pojačao Joco Stokić, koji je u januaru ove godine nakon što je bio prvi strijelac Premijer lige uslijed sjajne ponude iz inostranstva, svoju karijeru nastavio u dalekoj Južnoj Koreji.

Samo pola godine Stokić je proveo u Jeju Unitedu, a nakon sporazumnog raskida ugovora trenutno trenira s Borcem u Banja Luci.

"Istina je da sam napustio Južnu Koreju i ne namjeravam se vraćati u tu zemlju, posljednju polusezonu bi najradije zaboravio, ali takav je život nogometaša nikada ne znate, gdje vas može nogomet odvesti da igrate. Trenutno sam igrač bez kluba i ne žurim u izboru nove sredine. Imam nekoliko ponuda iz naše lige, te nekih klubova iz inostranstva, a najvjerovatnije da ću ostati u Borcu, ako sa čelnicima kluba naravno pronađem zajednički jezik", kaže sjajni 27-godišnji napadač.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Borac želi u narednoj sezoni igrati važnu ulogu u našem nogometu.

"Banja Luka zaslužuje klub koji će se svake godine boriti za vrh našeg nogometa, bili smo prvi na kraju prve polusezone, nakon toga sam ja i još nekoliko igrača otišli u inostranstvo, te na proljeće Borac nije uspio da izbori Evropu što mi je bilo veoma krivo. Nadam se da ovaj klub uz veću podršku može narednu sezonu biti u samom vrhu, naravno potrebno je angažovati i kvalitetna pojačanja", završio je razgovor za SportSport.ba bivši napadač Modriče, Honveda, Zvijezde, Kecskmetija, Bsk-a i Jeju Uniteda.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.