Stokić: Zvali su me iz Želje, ali idem na drugu destinaciju

Bivši napadač Borca za SportSport.ba

Stokić: Zvali su me iz Želje, ali idem na drugu destinaciju

Dino Kurbegović

Nogometaši Borca u ljetnom prelaznom roku ostat će gotovo bez svih važnih igrača iz prošle sezone. Razlog tome su besparica i dugovi, te urgencija za uplatu sredstava za licencu, koja im je privremeno izdata za narednu sezonu.

Najbolji strijelac i igrač kluba iz Banja Luke u prošloj sezoni svakako je bio sjajni napadač Joco Stokić, koji je u 26 utakmica postigao 10 golova uz tri asistencije. U pojedinim medijima u našoj zemlji pojavila se informacija o prelasku ovog napadača u sarajevski Željezničar, ali od toga prema riječima ovog igrača neće biti ništa.

Stokić je za SportSport.ba potvrdio da su ga kontaktirali s Grbavice, ali da karijeru neće nastaviti u Premijer ligi.

"Istina je da su me zvali iz Želje. Ljudi su bili korektni, ali ja sam već odlučio da karijeru nastavim u inostranstvu. Moja naredna destinacija bit će Južna Afrika, pomalo egzotična destinacija, ali svoje fudbalsko znanje svakako da mislim unovčiti sve dok mogu", rekao je Stokić, koji se potom osvrnuo na situaciju u klubu kojeg napušta:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Žao mi je Borca i ovoga što se dešava u posljednje vrijeme. Stanje se treba srediti jer Banja Luka uvijek mora imati klub u vrhu Premijer lige. Želim im sve najbolje u narednoj sezoni, te se nadam da će se izdići iznad svih problema".

Joco Stokić im 27 godina a u svojoj karijeri nastupao je za Modriču, Zvijezdu, mađarski Honved i Keckmeti, BSK, Jeju United iz Južne Koreje, te Borac iz Banja Luke.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.