Stolica Claudea Puela se opasno trese
Claude Puel

Najlošiji start Lyona u posljednjih 15 godina

Stolica Claudea Puela se opasno trese

M. Maksimović

Lavovi s Gerlanda Miralema Pjanića proživljavaju svoj najgori ulazak u sezonu u posljednjih 15 godina.Posljednji put je Lyon krenuo u sezonu na ovaj način prije 15 godina. Tada je trener bio Guy Stephane, ali za razliku od sadašnjeg Claudea Puela nije dočekao sedmo kolo.

Stephane je dobio otkaz u sezoni 1995/96 u trenutku kada je Lyon bio na 17.mjestu sa 5 bodova.Puel je još uvijek u sedlu iako je i njegov Lyon na pet bodova, ali je dva mjesta slabije plasiran. Navijači teško prihvataju ovakvu situaciju, a nakon posljednjeg poraza na domaćem terenu od Saint - Etiennea su poludili.

Po završetku utakmice jedna grupa navijača je ušla u teren da se obračuna sa Puelom, ali su specijalci bili jači pa su tridesetak navijača vratili na sjevernu tribinu Gerlanda na kojoj je 4000 navijača ostalo dugo nakon utakmice.Kada je postalo jasno da navijači neće napustiti tribinu tako lako, predsjednik kluba Aulas je došao u pratnji specijalaca kako bi razgovarao sa navijačima. Predsjednik je uspio nakon nekih 15-tak minuta donekle ohladiti najvatrenije.

''Da li neko od vas na tribini želi preuzeti moju ulogu, da li želi voditi klub, davati svoj novac ? Želite smijeniti trenera. Pustite nas da radimo u miru, ja vam obečavam kako ćemo do kraja narednog mjeseca donijeti odluku o sudbini trenera kako bi smo sezonu priveli onako kako želimo. Samo želim da nas pustite da radimo na miru, da može donijeti pravu odluku'' poručio je predsjednik kluba navijačima koji sada čekaju utakmicu Lige prvaka u Tel Avivu, odnosno naredni susret u prvenstvu protiv Nancyja i Puel može ostati na klupi samo ako Lyon uspije povezati dvije pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.