Stopama Zidanea: Izabrao Trikolore ispred Alžira

Okrovljenje sezone u Francuskoj

Stopama Zidanea: Izabrao Trikolore ispred Alžira

Nabil Fekir, francuski fudbaler alžirskih korijena, donio je odluku da u nastavku karijere kao izabere Trikolore za svoju reprezentaciju i tako krenuo stopama Zinedinea Zidanea.

Fudbaler Lyona je ovogodišnje okrovljenje sezone u Ligue 1, a za njegove usluge su se interesovali iz dva fudbalska saveza. Na kraju je presudila želja da nastupi za Francusku, u kojoj je rođen, a ne za Alžir odakle vuče korijene.

Ovaj 21-godišnji fudbaler je rođen u Lyonu, a već je nastupao za U-21 selekciju Francuske.

Fekir je ove sezone u dresu Lyona postigao 11 golova, po čemu je četvrti strijelac lige i drugi strijelac Lyona iza Lacazettea. Njih dvojica su zajedno postigli 34 od 56 golova koliko ih je prvoplasirani tim u Francuskoj zabio do sada. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.