"Stranci su razlog neuspjeha Engleske"

Eric Cantona, legenda Manchester Uniteda

"Stranci su razlog neuspjeha Engleske"

Legenda Manchester Uniteda, Eric Cantona smatra kako je razlog neuspjeha reprezentacije Engleske, veliki broj stranaca u Premiershipu.

Cantona kaže kako u ovom sistemu ne stasava dovoljan broj dobrih, mladih igrača. Od ove sezone svaki tim u Premiershipu će morati imati bar osam igrača koji su ponikli u Engleskoj. No, legenda Crvenih đavola ističe kako ni to nije dovoljno.

''Ograničenje broja stranaca je važno. Možete imati strance, ali tri do pet. Morate imati dobre, mlade igrače iz Engleske, koji će igrati uz te strance i napredovati'', rekao je Cantona, dodavši:

''U Engleskoj je još uvijek stara genaracija sa Gerrardom i sličnim igračima. Kada su oni bili mladi nije bilo toliko stranaca. Sada u Arsenalu i Liverpoolu imate po jedanaest stranaca, ne igraju im Englezi. Ovakvi timovi moraju da rade sa mladim igračima, to je jako bitno za Englesku reprezentaciju.''

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.