Strasbourg izbačen u Petu ligu

Neslavna sudbina popularnog kluba

Strasbourg izbačen u Petu ligu

Tradicionalni francuski klub RC Strasbourg izbačen je u Petu ligu zbog finansijskih problema.

Prije samo dvije godine bili su u Drugoj ligi, a prošle su igrali u Trećoj gdje su trebali i ove sezone, ali je Federacija donijela drugačiju odluku jer ovaj klub već godinama ima problema sa poslovanjem. Šteta je što se ovo dogodilo jer je Strasbourg osnovan 1906. i u vitrinama ima titulu iz 1979, potom tri Kupa (1951, 1956, 2001), zatim dva Liga Kupa (1997, 2005) i jedan Intertoto Kup (1995).

Zanimljivo je da su čak sedam puta ulazili u Prvu ligu (posljednja dva puta 2002. i 2007), a sredinom devedesetih i početkom novog milenijuma imali su vrlo dobar sastav.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.