Stravičan start nad Saneom teško pao i DFB-u: Molimo vas, bez povreda naših igrača

Prošao je samo sa žutim kartonom

Stravičan start nad Saneom teško pao i DFB-u: Molimo vas, bez povreda naših igrača

M. Šljivak

Stravičan start imao je fudbaler Cardiffa Joe Benett u utakmici FA Kupa protiv Manchester Cityja.

U finišu prvog poluvremena, Leroy Sane je krenuo prema golu Cardiffa, ali ga je Benett zaustavio zaista brutalnim startom na lijevu nogu.

Sudija Lee Mason je za ovaj start, koji je njemačkom fudbaleru lako mogao slomiti nogu, pokazao samo žuti karton. Ipak, Benett se samo potrudio da dobije crveni karton u finišu meča kada je ponovo žestoko startovao, ovog puta na Diaza.

Fudbalski savez Njemačke (DFB) putem Twittera je poslao zanimljivu poruku Cardiffu..

"Samo vam skrećemo pažnju da imamo važan turnir narednog ljeta. Molimo vas da ne povrjeđujete naše igrače. Hvala", poručili su iz DFB-a.

Sane je napustio utakmicu na poluvremenu i još uvijek nije poznato da li je doživio neku težu povredu.

Ovako je izgledao start Benetta nad Saneom.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi