Strootman: Nije tačno da sam iz Rome otišao zbog N'Zonzija

Progovorio o razlozima odlaska

Strootman: Nije tačno da sam iz Rome otišao zbog N'Zonzija

Holandski fudbaler Kevin Strootman je, možda pomalo iznenađujuće, krajem prelaznog roka napustio Romu i potpisao za Marseille koji ga je platio 28 miliona eura.

Nakon mnogo godina provedenih u italijanskoj prijestolnici, Strootman se odlučio na novi korak u karijeri i jučer je prvi put govorio za medije kao član Marseillea.

"Izuzetno sam sretan što sam postao član ovog velikog kluba. Razgovarao sam sa trenerom, predsjednikom i sportskim direktorom i od svih sam čuo da me mnogo žele. Pristao sam na ponudu, svidio mi se projekat i došao sam ovdje da pomognem Marseilleu u ostvarivanju svih zacrtanih ciljeva", rekao je Strootman, koji se raduje što će ponovo sarađivati sa Rudyjem Garcijom:

"On je za mene poseban trener. Doveo me u Romu, a sada i u Marseille. Dugujem mu veliku zahvalnost za sve što sam postigao u karijeri".

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Možda je slučajnost, ali Strootman je iz Rome otišao neposredno nakon dolaska francuskog fudbalera Stevena N'Zonzija koji igra na istoj poziciji kao on.

"Nisam otišao zbog njegovog dolaska. Normalno je da se svaki klub pojačava, pa tako i Roma koja je ovog ljeta dovela mnogo igrača. To je veliki klub i ispravan je put kojim ide. Konkurencija u ekipi je normalna stvar, ali otišao sam iz razloga što sam procijenio da je došlo pravo vrijeme za to. Proveo sam u Romi pet godina", zaključio je Holanđanin.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi