Studenti u polufinalu
Leandro Benitez je odveo studente u polufinale

Copa Libertadores

Studenti u polufinalu

Pobjedama nad Defensor Sportingom i Sao Paulom momčadi Estudiantesa i Cruzeira su se pridružili Nacionalu i Gremiu u polufinalu Copa Libertadoresa. Brazil će imati jednog predstavnika u finalu, to je sigurno, s obzirom da polufinalni par čine Gremio i Cruzeiro.

Estudiantes je i u drugoj utakmici bio bolji od Defensora identičnim rezultatom 1:0. Crveno-bijeli su od samog početka utakmice krenuli ofanzivno ka golu gostiju u želji da što prije rješe utakmicu. Rezultat takve igre je pogodak Leandra Beniteza za 1:0 već u 13. minuti meča. U nastavku su domaći igrači igrali dosta opuštenije čuvajući stečenu prednost, dok su gosti sve više preuzimali igru u svoje ruke, ali nisu uspjeli probiti čvrstu odbranu Argentinaca. Ukupnim rezultatom 2:0 Estudiantes se plasirao u polufinale Cope prvi put nakon 26 godina posta. 

Cruzeiro je u brazilskom derbiju kao gost savladao Sao Paulo sa 2:0, i tako se ukupnim rezultatom 4:1 plasirao među četiri najbolja tima Južne Amerike. Sao Paulo je diktirao igru tokom cijelog prvog poluvremena, a onda su doživjeli šok kada je dvije minute prije odlaska na odmor Ricardo Costa dobio crveni karton. U nastavku su gosti s igračem više preuzimali terensku inicijativu što je urodilo plodom u 66. minuti kada Henrique donosi prednost gostima. U 81. minuti u kaznenom prostoru Sao Paula Andres Dias ruši Klebera i sudija pokazuje na penal, a Diasu put u svlačionicu. Siguran s bijele tačke za 2:0 bio je Kleber. U nastavku domaći igrači s dva igrača manje nisu mogli napraviti ništa.

Rezultati:

Estudiantes – Defensor Sporting 1:0 (1:0)
Sao Paulo – Cruzeiro 0:2 (1:2)

Parovi polufinala:

Estudiantes – Nacional
Gremio - Cruzeiro

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti