Sturm ide dalje, Muratović strijelac

Evropska liga, 3. pretkolo

Sturm ide dalje, Muratović strijelac

O. Lekić

Završeno je još pet revanš utakmica 3. pretkola Evropske lige, a prolaz u narednu fazu takmičenja obezbijedili su Sturm, Karabakh, Dinamo Minsk,
Dnepr i Karpaty.

Sturm je uspio sačuvati prednost iz prvog susreta. Austrijska momčad u Tblisi došla je s dva gola prednosti (2:0), a u večerašnjem susretu nije bilo pobjednika. Dinamo je poveo u 11. minuti preko Robertinha, a pogodak za konačnih 1:1 postigao je naš reprezentativac Samir Muratović i to iz jedanaesterca u 40. minuti.

Karabakh je i u revanšu uspio pobijediti Wislu. Nakon pobjedu od 1:0 u prvoj utakmici večeras je slavio rezultatom 3:2. Strijelci za Karabakh bili su Ismailov, Aliyev i Sadigoy, dok su za Wislu pogodili Brozek i Boguski.

Rezultati:
Dinamo - Sturm 1:1 (0:2)
Karabakh - Wisla 3:2 (0:1)
Banik - Dnepr 1:2 (0:1)
Zestafoni - Karpaty 0:1 (0:1)
Dinamo Minsk - Maccabi Haifa 3:1 (0:1)
- u zagradi su rezultati iz prvih utakmica

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti