Sturm konačno pobijedio, Hadžić igrao 90 minuta

Bundesliga Austrije

Sturm konačno pobijedio, Hadžić igrao 90 minuta

Nakon dugo vremena trijumf je u prvenstvenoj utakmici upisao Sturm iz Graza. Tim Anela Hadžića na domaćem terenu porazio je posljednjeplasirani tim Innsbriucka rezultatom 3:1. 

Djuricin je Sturm doveo u vodstvo u 48. minutu, a na 2:0 povisio je Wolf 25 minuta prije kraja. Djuricin je drugim pogotkom u finišu utakmice povisio na 3:0, da bi konačnih 3:1 u nadoknadi vremena postavio Wallner.

Drugoplasirani Grodig sa uvjerljivih 4:1 kao gost porazio je tim Rieda. Svih pet pogodaka viđeno je u drugom poluvremenu. Strijelci za goste bili su Correa dva puta, Huspek i Elsneg iz penala, dok je jedini gol za domaćina postigao Gartler.

Ni bečki Rapid nije imao problema na domaćem terenu protiv Wolfsbergera. Završilo je rezultatom 3:0, a pogotke su postigli Alar iz penala, Sabitzer i Rnić koji je postigao autogol.

Austrija je danas minimalnim rezultatom porazila Admiru, a jedini pogodak postigao je De Paula. Emir Dilaver odigrao je svih 90 minuta u pobjedničkom timu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.