Sturm sve bliži tituli, Muratović strijelac

Bundesliga Austrije, 34. kolo

Sturm sve bliži tituli, Muratović strijelac

E. Škorić

Sturm je u Linzu, rezultatom 2:0, savladao domaći LASK i, dva kola prije kraja šampionata, zadržao lidersku poziciju.

Sturm je kod posljednjeplasiranog i otpisanog LASK-a poveo u 11. minuti pogotkom bh. reprezentativca Samira Muratovića. Konačnih 2:0, čime su gosti iz Graca ovjerili pobjedu, postavlja Roman Kienast u 77. minuti.

Sturm, dakle, dva kola prije kraja ima 60 bodova. Austria je u Beču teže no što se to očekivalo upisala pobjedu nad Wacker Innsbruckom. Jedini gol na utakmici djelo je češki napadač Tomas Jun u 54. minuti. Austria je zadržala korak za vodećim Sturmom i sada ima dva boda manje, odnosno 58.

U veoma zanimljivoj utakmici Ried je savladao Rapid (2:1). Strijelci za domaći sastav bili su Carril i Lexa, dok je rezervista Nuhiu ublažio poraz gostiju iz Beča. Inače, u posljednjem susretu kola, koji je na programu sutra, Salzburg gostuje Mattersburgu i ima priliku doći na bod od Sturma.

U svakom slučaju biće interesantno pratiti dešavanja u Bundesligi Austrije u zadnja dva kola.

Austrijska Bundesliga, 34. kolo:

Austria - Innsbruck 1:0 (Jun 54)
LASK Linz - Sturm 0:2 (Muratović 11, Kienast 77)
Ried - Rapid 2:1 (Carril 6, Lexa 29/ Nuhiu 74)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.