Stuttgart ne da Gomeza ispod 30 miliona

"Švabe" kategorične

Stuttgart ne da Gomeza ispod 30 miliona

Edmir Škorić

Impresivnim nastupima u Bundesligi ove sezone, napadač Stuttgarta i reprezentacije Njemačke, Mario Gomez privukao je na sebe interes nekoliko velikih evropskih klubova, prije svega finalistu Lige prvaka Barcelonu.

Napadač Stuttgarta ove sezone je postigao 23 pogotka u Bundesligi i dijeli prvo mjesto sa Grafiteom, igračem Wolfsburga.

To je Gomezu bilo dovoljno da za njim "poludi" pola Evrope, no najviše se ističu italijanski Milan, te španska Barcelona.
Međutim, čelnici Stuttgarta sigurno nisu obradovali sve te klubove, budući da njemački Bild navodi kako "švabe" ne puštaju svog najboljeg igrača ispod 30 miliona eura.

Gomez je već ranije izjavljivao kako će napustiti Stuttgart ukoliko se klub ne uspije kvalifikovati u Ligu prvaka, iako za tri kola, koliko ih je ostalo u Bundesligi, može čak i osvojiti prvenstvo. Razlika između prvoplasiranog Wolfsburga i četvrtoplasiranog Stuttgarta je samo dva boda.

Mario Gomez je proizvod Stuttgartove škole, za klub je nastupio 119 puta i 62 puta bio strijelac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti