Stuttgart ostaje bez Khedire?
Khedira u duelu sa Mascheranom

Stuttgart ostaje bez Khedire?

Edmir Škorić

Sve je izglednije da će njemački reprezentativac Sami Khedira već ovog ljeta napustiti redove Stuttgarta, no trener Švaba Christian Gross još uvijek vjeruje da će zadržati ovog igrača sredine terena.

Sami Khedira, inače zamjena povrijeđenog Ballacka u dresu Njemačke na Mundijalu, još od 1995. godine nosi dres Stuttgarta. Prošao je sve starosne kategorije kluba, ali je 2006. gdine prekomandovan u seniorsku momčad i to dok je Švabe sa klupe vodio Armin Veh.

Za Khediru je u nekoliko navrata interesovanje pokazao i madridski Real, a direktor njemačkog kluba Jochen Schneider je i sam priznao kako se pregovara sa Špancima oko eventualnog transfera.

"Bila bi prava šteta da ga izgubimo", očajno će švicarski stručnjak Christian Gross, koji je od prošle sezone na klupi Stuttgarta.

Gross je još dodao kako je primarni cilj kluba upravo zadržavanje Khedire, kome ugovor ističe narednog ljeta i šanse da ostane u Stuttgartu su zaista male.

Mercedes-Benz Arenu mogli bi napustiti njemački stoper Serdar Tasci, te brazilski veznjak Elson. Tasci ima ugovor do 2014. godine, ali je očito kako ga klub želi prodati zbog financijskih problema.

Elson će, pak, preći u Hannover za naknadu od 800 hiljada eura. Brazilac je veći dio prošle sezone proveo na posudbi upravo u Hannoveru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.