Stuttgart Schiebera posudio Nuernbergu

Švabe pustile mladog napadača

Stuttgart Schiebera posudio Nuernbergu

Edmir Škorić

Svog 21-godišnjeg napadača Juliana Schiebera Stuttgart je poslao na jednogodišnju posudbu u Nuernberg.

Julian Schieber prošle je sezone odigrao 19 prvenstvenih utakmica, te pet u Ligi prvaka, no često je ulazio sa klupe za rezervne igrače.

Zbog toga su na Mercedes-Benz Areni prihvatili ponudu Nuernberga za posudbu mladog napadača naredne sezone.

"Julian mora napraviti sljedeći korak i dalje se razvijati. Najbolje uvjete za to ima u Nurnbergu i tako će steći puno iskustva u Bundesligi", kazao je Stuttgartov direktor Jochen Schneider.

Nurnberg je i naredne sezone član Bundeslige, nakon što je u dodatnom doigravanju slavio nad Augsburgom.

"Najvažnije je da sada imam priliku redovno igrati u Bundesligi. Zahvalan sam Stuttgartu što me odlučio pustiti u Nuernberg. Učinit ću sve da naredne godine pomognem Nurnbergu da ostvari svoje ambicije", kazao je Schieber, mladi njemački reprezentativac.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.