Stuttgart svladao neuvjerljivi Hoffenheim

Bundesliga, 17. kolo

Stuttgart svladao neuvjerljivi Hoffenheim

Adnan Beganović

U posljednjem susretu današnjeg programa 17. kola Bundeslige Stuttgart je na svom terenu pobijedio neuvjerljivi Hoffenheim sa 3:1.

Igra Hoffenheima u ovom susretu bila je ispod svih očekivanja, a naš reprezentativac Vedad Ibišević odigrao je cijelu utakmicu i uklopio se u sivilo svoje momčadi.

Popularne Švabe povele su u 32. minuti golom Marice, a pred sam kraj prvog poluvremena, tačnije u 44. minuti izjednačio je Maicosuel.

U drugom dijelu na terenu je postojala samo jedna momčad, a put do pobjede Stuttgartu je olakšao Gustavo koji je isključen iz igre u 52. minuti susreta.

Domaći su ponovo do prednosti došli u 68. minuti golom Cacaua, a za konačnih 3:1 pogodio je Khedira u 82. minuti susreta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.