Stuttgart za 12 minuta protutnjao Koelnom

Bundesliga

Stuttgart za 12 minuta protutnjao Koelnom

Stuttgart je odigrao furiozno drugo poluvrijeme na gostovanju kod Koelna, te na kraju slavio rezultatom 3:1, dok je Hoffenheim sa minimalnih 1:0 bio bolji od Eintrachta.

Prvih 45 minuta utakmice proteklo je bez golova, a onda su Švabe u samo 12 minuta u drugom poluvremenu čak tri puta zatresle mrežu Jarčeva.

Trasch je doveo Stuttgart u prednost u 51. minuti, a domaći se nisu ni snašli a već je bilo 0:2, nakon što je Harnik pogodio samo dvije minuta kasnije.

Ekspresnih 3:0 postavio je u 63. minuti Zdravko Kuzmanović, koji je bio siguran realizator najstrožije kazne. Počasni gol za domaće bio je djelo Milivoja Novakovića u 69. minuti.

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević počeo je od prve minute susret između Hoffenheima i Eintrachta, te je odigrao sasvim solidnu partiju. Domaći su došli do minimalne pobjede golom Firmina u 78. minutu susreta. Sejad Salihović nije bio u kombinacijama za ovaj susret.










NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.