Suarez na rasnoj osnovi vrijeđao Evru

Urugvajcu prijeti kazna

Suarez na rasnoj osnovi vrijeđao Evru

Adnan Beganović

Veliki engleski derbi između Liverpoola i Manchester Uniteda završio je bez pobjednika, no o istom će se sasvim sigurno još mnogo pričati, ne zbog fudbala nego zbog sukoba Luisa Suareza i Patricea Evre.

Naime, odbrambeni fudbaler Manchestera prijavio je Suareza glavnom sudiji. Evra tvrdi da ga je napadač Redsa vrijeđao na rasnoj osnovi.

"Bio sam veoma ljut. Ovo je 2011. godina, i ne mogu da budem imun na takve stvari. Suarez dobro zna šta je rekao, zna i sudija, i istina će izaći na vidjelo. Ne želim da ponavljam šta mi je rekao, ali je u pitanju rasistička uvreda. Ponovio je to više od deset puta. Htio je da me poremeti. Ne želim da pridajem značaj svemu što se desilo, ali je to veoma uznemirujuće i razočaravajuće", istako je Evra.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.