Suarez: Pobijedit ćemo Argentinu

Urugvajac optimističan

Suarez: Pobijedit ćemo Argentinu

E. Škorić

Večerašnjom eventualnom pobjedom na svom terenu protiv Argentine Urugvaj bi se direktno kvalificirao za SP, a u uspjeh je uvjeren igrač amsterdamskog Ajaxa Luis Suarez (22).

"Pobijedit ćemo Argentinu. Znamo da nam tri boda jamče plasman na Svjetsko prvenstvo. Možemo pobijediti i to je naš glavni cilj, kako bi izbjegli dodatno doigravanje", kazao je Luis Suarez.

"Ovisimo sami o sebi i obje momčadi borit će se za pobjedu, te očekujem lijepu utakmicu sa puno emocija".

Ajaxov napadač svjestan je snage protivnika, no svejedno vjeruje u pobjedu i ulaznicu za Južnu Afriku.

"Poštujemo našeg protivnika, jer znamo kakvu kvalitetu posjeduju igrači Argentine, ali mi igramo kod kuće i uz potporu navijača možemo sve. Pa dvije godine se borimo za to mjesto u Južnoj Africi", završio je 22-godišnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.