Suarez uputio javno izvinjenje

Nakon suspenzije

Suarez uputio javno izvinjenje

Napadač Liverpoola i urugvajski reprezentativac, Luis Suarez, sinoć je uputio javno izvinjenje, nakon što je zbog rasističkog vrijeđanja Patricea Evre, dobio osam utakmica suspenzije od Fudbalskog Saveza Engleske.

Međutim, Suarez se nije direktno izvinio fudbaleru Manchestera.

"Priznao sam da sam upotrijebio riječ "negro" (crnac), ali samo jednom i obavezao sam se pred Disciplinskom komisijom da je neću više koristiti na utakmicama. Nikada tu riječ nisam koristio u pogrdnom smislu i ukoliko to nekoga vrijeđa, želim se izviniti zbog toga." rekao je Suarez.

Oko toga incidenta, prethodnih dana je vođeno dosta polemike u Engleskoj, a Liverpool je ipak odlučio da ne uloži žalbu zbog suspenzije Suareza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.