Suarezu osam utakmica suspenzije

Zbog rasističkih napada na Evru

Suarezu osam utakmica suspenzije

Edmir Škorić

Engleski nogometni savez (FA) kaznio je igrača Liverpoola Luisa Suareza s osam utakmica zabrane nastupa i 40.000 funti zbog rasističkih napada na nogometaša Manchester Uniteda Patrica Evru.

Urugvajski napadač imao je okršaj s francuskim braničem tokom meča na Anfieldu 15. oktobra, koji je završen remijem 1:1.

Suarez, koji je  negirao navode optužbe, ima 14 dana za žalbu.

"Danas je težak dan za mene i moju porodicu. Hvala svima na podršci", napisao je Suarez na svom 'twitter' profilu.

Liverpool, koji je podržavao igrača tokom ovog slučaja, saopćio je da je klub "veoma iznenađen" odluklom FA, dok je menadžer Kenny Dalglish na 'twitteru' napisao da je "veoma razočaran".

"Ovo je vrijeme kada Luis Suarez treba našu podršku. Ne smijemo ga sada ostaviti", naveo je menadžer "Redsa".

Liverpool je saopćio da ne razumije kako je FA odlučio da kazni Suareza bez ikakvih dokaza, samo na osnovu priče Patrica Evre.

"Niko nije bio blizu njih. Ni Evrini suigrači niti zvaničnici nisu čuli razgovor dvojice igrača zbog velike buke na stadionu. Ništa što smo čuli tokom saslušanja nije promijenilo naš stav da je Suarez nevino optužen i pružit ćemo mu podrušku da bi skinuo ljagu sa sebe", saopćeno je iz Liverpoola.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.