Subašić: Bolji smo od Laktaša

Premijer liga, 20. kolo

Subašić: Bolji smo od Laktaša

Adnan Beganović

U nedjelju Olimpik nakon dvije gostujuće utakmice igra ponovo na svom terenu. Ovaj put protivnik Vukovima je ekipa Laktaša koja igra kao preporođena ovog proljeća predvođena trenerom Stepanovićem.

Jedan od igrača koji ima iskustvo igranja u oba kluba je prvotimac Olimpika Muhamed Subašić. Lijevonogi igrač koji je ovu polusezonu otvorio odlično sa nama je podijelio razmišljanja o ovoj utakmici.

"Nakon jesenje polusezone koja je bila za mnoge od nas period adaptacije, proljeće smo otvorili kao iz snova. Dvije pobjede na startu, protiv Modriče u gostima i Veleža na Koševu, su dali ekipi potrebno samopouzdanje. Ipak, na utakmicama u Travniku i na Koševu protiv Sarajeva smo ostalih kratkih rukava, iako smo zaslužili puno više, pogotovo na utakmici protiv Sarajeva, kada nam je nedostajalo malo sportske sreće da na kraju i slavimo", rekao je Subašić i dodao:

"Ja sam u Laktašima proveo jednu sezonu i moram reći da mi je bilo fino, ali sam na kraju sezone odlučio promijeniti sredinu,  jer su se moje ambicije poklapale sa ambicijama kluba kakav je Olimpik. U nedjeljnom duelu mi razmišljamo samo o pobjedi, iako je ekipa iz Laktaša doživjela dosta promjena u zimskom periodu, kako igrački tako i organizacijski, moraće svaku nadu u pozitivan rezultat ostaviti u Laktašima. U tom klubu imam nekoliko prijatelja, ali ćemo ih natjerati igrom na terenu da nam poslije utakmice pruže ruku i priznaju poraz."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.