Subašić na meti Cagliarija i Genka

Tri gola u osam utakmica

Subašić na meti Cagliarija i Genka

Muhamed Subašić, povremeni bh. reprezentativac i član Dynama iz Drezdena, mogao bi promijeniti sredinu u dogledno vrijeme.

Subašić je iz Olimpica sa Otoke otišao na posudbu u drugoligašku ekipu iz Njemačke, Dynamo, za kojeg je u osam utakmica postigao tri gola.

Očito je svojim igrama impresionirao, budući da su, prema pisanju Bilda, za Subašića interes pokazale ekipe iz Belgije te Italije. Preciznije, riječ je o Genku i Cagliariju.

Sportski direktor Dynama, Steffen Menze, kazao je da je već zaprimio nekoliko upita.

Menze je također napomenuo da bi neke igrače pustio, samo ukoliko dođe do financijskih poteškoća. Genk je pokazao interes i za Senegalca, Cheikha Gueyu, kojeg ugovor sa klubom veže do 2013. godine. 

Na tabeli 2. njemačke Bundeslige Dynamo trenutno zauzima 10. poziciju, sa 17 bodova iz 14 odigranih kola i pravo je osvježenje u drugoligaškom društvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.