Subašić: Pregovaram sa više klubova

Bek Olimpica ima ponude iz Njemačke, Turske i Belgije

Subašić: Pregovaram sa više klubova

Jedini igrač iz Premijer lige koji je dobivao poziv selektora Safeta Sušića za kvalifikacije za Euro 2012. godine, Muhamed Subašić gotovo pa sigurno će napustiti sarajevski Olimpic, a na stolu ima ponude klubova iz Njemačke, Turske i Belgije.

Muhamed Subašić svojim sjajnim partijama ove sezone pokazao je kako je vrijeme da karijeru nasatvi u nekoj jačoj ligi, a to potvrđuju i pozivi selektora našeg nacionalnog tima, Safeta Sušića. Trenutno je u pregovorima sa više klubova, a sav posao odrađuje njegov menadžer i predsjednik Olimpica Nijaz Gracić. S obzirom da je neko vrijeme živio u Njemačkoj, preferira Bundesligu.

"Imam ponude iz Njemačke, Turske i Belgije. Trenutno pregovaram sa više klubova, ali još ništa nije dogovoreno i ne znam gdje ću nasatviti karijeru", rekao je Muhamed Subašić za SportSport.ba.

O novom klubu 22-godišnjeg lijevog beka Vukova znat će se više poslije utakmice naše reprezentacije sa Poljskom koja će se odigrati u Antaliji 14. decembra. Obje selekcije će biti sastavljene od igrača iz domaćih prvenstava, a u našem nacionalnom timu uz lijevu aut-liniju mjesto će zauzeti Muhamed.

"Ovo je veoma dobra prilika za igrače iz Premijer lige da se dokažu i pokažu da li ima kvalitete u našem prvenstvu. Znat ćemo da li se u nastavku može računati na igrače iz domaćeg prvenstva ili samo na one koji igraju u većim klubovima. Uvijek sam optimista i očekujem ono naljbolje bez obzira protiv koga budemo igrali", rekao je za kraj razgovora bivši član Omladinca, Podgrmeča i Laktaša.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije