Subašić: Protiv Sarajeva idemo na pobjedu
Detalj sa treninga FK Olimpic

Video izjave samo na SportSport.ba

Subašić: Protiv Sarajeva idemo na pobjedu

Edmir Škorić

Fudbaleri Olimpica će u malom gradskom derbiju danas od 15 sati i 30 minuta na Koševu odmjeriti snage sa Sarajevom.

U susret ovoj utakmici, prisustvovali smo treningu popularnih Vukova sa Otoke, a od nedavno bh. reprezentativac Muhamed Subašić govorio je o duelu sa Sarajevom, žrijebu parova osmine finala Kupa BiH, te o pozivu selektora Safeta Sušića u A reprezentaciju.

"Očekivanja su pozitivna, atmosfera u klubu je sjajna i naravno idemo na pobjedu, baš kao i u svakoj utakmici. Sarajevo je sigurno dobra ekipa i težak protivnik, ali optimisti smo", kazao je Muhamed Subašić za SportSport.ba.



Olimpic je bio miljenik sreće 21. septembra, kada su se u hotelu Evropa odre"Pokraj Borca, Želje, Sarajeva i nekih drugih ekipa, mi smo dobili dosta lakšeg protivnika. Ipak, UNIS se ne može podcijeniti jer je, uostalom, prošao prvi krug i sigurno da nisu bezopasni."

Subašić se našao u široj konkurenciji reprezentativaca na koje selektor našeg nacionalnog tima, Safet Sušić, računa u kvalifikacijama za odlazak na Evropsko prvenstvo 2012. godine u Poljsku i Ukrajinu.

"Neopisiv je osjećaj i presretan sam zbog toga što sam dio reprezentacije. Uostalom, fudbal se i igra zbog toga da se jednog dana postane član nacionalnog tima."

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.