Subašić: Volio bih igrati u Njemačkoj

Reprezentativac BiH na pripremama Olimpica u Čitluku

Subašić: Volio bih igrati u Njemačkoj

Ekipa sarajevskog Olimpica od jučer se nalazi u na pripremama u Čitluku, gdje Vukovi bruse formu za nastavak sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine.

Iako se sve više spominje njegov odlazak iz Olimpica, reprezentativac Bosne i Hercegovine Muhamed Subašić nalazi se na pripremama sa sarajevskim premijerligašem i kaže kako za sada ne razmišlja previše o odlasku.

"Još uvijek sam član Olimpica i ne želim se previše opterećavati transferom. U nekoliko narednih dana saznaću da li odlazim ili ostajem u Olimpicu. Lično, kada bih mogao birati, karijeru bih volio nastaviti u Njemačkoj, jer sam tamo živio i dobro znam njemački jezik, što je jako bitno", kaže za SportSport.ba Subašić.

Ukoliko ostane u Olimpicu, Subašić želi sa ovom ekipom izboriti plasman u evropska takmičenja.

"Naše ambicije su izlazak na evropsku scenu, a to možemo prije svega ostvariti kroz Kup, gdje smo se plasirali u polufinale. Mislim da imamo snage za to i das ćemo svi, a i ja ukoliko ostanem član Olimpica, dati sve od sebe da Olimpic odvedemo u Evropu".

Subašić je u posljednjih nekoliko okupljanja redovno dobivao poziv od selektora A reprezentacije Bosne i Hercegovine Safeta Sušića.

"Drago mi je što sam se u posljednje vrijeme ustalio u reprezentaciji BiH i to je za mene velika čast. Nadam se da ću i za duel sa Meksimom u Americi dobiti poziv, te da ću opravdati selektorovo povjerenje", zaključio je na kraju razgovora za SportSport.ba Subašić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.