Subotić: Bayern je favorit za naslov

Subotić: Bayern je favorit za naslov

Edmir Škorić

Iako je vodeća momčad ljestvice Borussia Dortmund, sa 14 bodova više od Bayerna, srbijanski reprezentativac Neven Subotić smatra da su Bavarci favoriti za osvajanje Bundeslige.

"Bayern je, po mom mišljenju, favorit za naslov prvaka. To je slučaj danas i tako će biti i u narednih deset godina", kazao je Subotić čiju izjavu prenosi ran.de portal, te dodaje:

"Bayern ima mnoge sjajne nogometaše koje sebi ne mogu priuštiti druge momčadi u Bundesligi. To je, naprimjer, kao u automobilskim utrkama kada jedan tim sebi može priuštiti mnogo više  snažnih motora od ostalh".

Borussia Dortmund je tri puta osvojila Bundesligu, a sve svoje uspjehe ostvarila je u posljednjih 15 godina. Bayern je , s druge strane, aktuelni prvak Bundeslige i 20 puta je osvojio prvenstvo od osnivanja lige 1963. godine.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.