Subotić: Zašto ne igram za BiH? Moji su roditelji Srbi

U razgovoru za Guardian

Subotić: Zašto ne igram za BiH? Moji su roditelji Srbi

Edmir Škorić

Stoper Borussije Dortmund otkrio je zbog čega igra za Srbiju, a ne za Bosnu i Hercegovinu obzirom da je rođen u Banjoj Luci.

Subotić je u intervjuu za britanski Guardina kazao da su njegovi roditelji Srbi i da je zbog toga izabrao Srbiju.

"Ali, moji roditelji su Srbi, kao i ostatak familije. Dobar dio njih i dalje živi u Republici Srpskoj, pa je igranje za Srbiju bio jedini logičan i realna potez - povratak mojim korijenima", rekao je Subotić. 

Rođen je u Banjoj Luci, ali su njegovi roditelji zbog rata izbjegli u Njemačku 1992. godine. Otkrio je kako je njegov otac teško zarađivao "za hljeb"...

"Za Srbe iz Bosne je normalno da rade poslove ovakvog tipa kada su ilegalno u Njemačkoj, jer drugačiji poslove nije ni realno da tražite", kaže Neven i dodaje, "Roditelje sam viđao samo kasno uveče, jer su gotovo sve vreme radili kako bi pomogli rodbinu u domovini".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije