Sud odlučio: Lionel Messi nije kriv, Jorge ide u zatvor?

Leo oslobođen, Jorgea čeka zatvor

Sud odlučio: Lionel Messi nije kriv, Jorge ide u zatvor?

Midhat Šljivak

Španski sud oslobodio je Lionela Messija optužbi za poreznu prevaru.

Leo je, skupa s ocem Jorgeom, optužen za izbjegavanje plaćanja poreza. Tužitelji međutim nisu uspjeli dokazati da je zvijezda Barcelone učestvovala u skrivanju četiri miliona eura između 2007. i 2009. godine, te je Sud oslobodio Lionela optužbi.

Ipak, takve sreće nije bio njegov otac Jorge. On će, prema navodima BBC-a, gotovo sigurno otići u zatvor. Očekuje ga 18 mjeseci zatvorske kazne, te novčana kazna od dva miliona eura.

Ono što raduje navijače Barcelone je činjenica da Messi nema nikakve veze s prevarama, te će nakon povratka od povrede moći potpuno da se fokusira samo na fudbal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.