Sudac bježao od igrača, a kada su ga stigli, pokajao se što nije trčao brže
Bavljenje suđenjem u Venezueli osim kondicione spreme očito zahtijeva i dobro poznavanje borilačkih vještina koje je potrebno iskoristiti u svrhu samoodbrane.

Nestvarne scene iz Venezuele

Sudac bježao od igrača, a kada su ga stigli, pokajao se što nije trčao brže

Pomalo nestvarne scene stižu nam ovih dana iz Venezuele.

Tamo je pošteno nagrabusio jedan sudac u susretu treće lige. Kako prenose venezuelanski mediji, arbitar je dosudio slobodan udarac za gostujuću ekipu u 94. minuti jer je golman domaćih držao loptu u naručju duže od šest sekundi kako bi zadržao prednost svog tima od 1:0.

Baš po belaju, iz tog slobodnog udarca mrežu domaćih je zatresao igrač Caracas te je donio poravnanje svom timu, a u istom trenutku i nevolje sucu kojem nije dugo trebalo da sbvati šta se dešava ili će se desiti pa se 'uhvatio noge'.

Trčao je najbrže što je mogao, ali to nije bilo dovoljno dobro jer su ga igrači domaće ekipe stigli te na njemu iskazali sav bijes zbog prosuta dva boda. Malo mu je uspio pomoći jedan od njegovih pomoćnika koji je hrabro ušao u okršaj sa igračima, ali to nije u tom trenutku puno zanimalo glavnog suca koji je već razmišljao koje obloge da stavi.

Kako je sve to izgledalo pogledajte u video prilogu:

Top Komentari

Medo-Brundo
Sudac ili sudija?
3 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi