Sudac koji je dosudio smiješni penal u Srbiji dobio 30 dana pritvora

Sljedeći put će razmisliti

Sudac koji je dosudio smiješni penal u Srbiji dobio 30 dana pritvora

Srđan Obradović, sudac koji je dijelio 'pravdu' u susretu srbijanske Superlige između Spartaka iz Subotice i Radičkog iz Niša, dobio je 30 dana pritvora.

Naime, dan nakon utakmice Obradović je uhapšen zbog sumnje da je zloupotrijebio službeni položaj, a nakon saslušanja sudija mu je odredio pritvor od 30 dana i to na prijedlog tužioca Posebnog odjela za borbu protiv korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu.

Obradović je saslušanju prisustvovao uz čak tri svoja advokata, a pritvor mu je određen zbog straha da bi mogao uticati na svjedoke i dalju istragu. Kako prenose Novosti.rs, ovaj sudac je na saslušanju negirao otpužbu da je favorizovao ekipu Spartaka, a tokom izjave u policiji je rekao da je penal slučajno dosudio, odnosno da je slučajno napravio grešku.

On se trenutno nalazi u pritvoru Okružnog zatvora na Klisi. U video prilogu još jednom možete pogledati skandalozni penal kojeg je dosudio Obradović za domaću ekipu prije tri dana.

Promo

Top Komentari

Plavi orkestar
Ovi što sude kod nas bi svi po više godina trebali dobiti na celu sa sudijskom organizacijom.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi