Suđenje Conteu, Bonucciju i Pepeu zbog namještanja

Afera namještanja utakmica

Suđenje Conteu, Bonucciju i Pepeu zbog namještanja

A. Haznadarević

Antonio Conte, trener prvaka Italije, naći će se pred sudom Italijanskog fudbalskog saveza, zajedno sa Leonardom Bonuccijem i Simone Pepeom.

Juventusov trener, tokom prethodnih saslušanja se uspio osloboditi optužbi za direktno učestvovanje u namještanju rezultata spornih utakmica Siene, koju je vodio sa klupe u sezoni 2010/11, ali će se ipak pojaviti pred sudom, s obzirom na to da nije prijavio slučaj, iako je bio upoznat sa istim.

U slučaju da ga sud proglasi krivim, Conte bi se mogao suočiti sa suspenzijom ili samo sa novčanom kaznom, zavisno od odluke suda.

Simone Pepe je u sličnoj situaciji, te je optužen da nije prijavio slučaj namještanja rezultata sa kojim je bio upoznat na utakmici Barija i Udinesea.

Najgore bi mogao proći Leonardo Bonucci, koji će se braniti od optužbi o direktnom učestvovanju u namještanju pomenutog meča Barija i Udinesea, a ukoliko se dokaže njegova krivnja, Bonucci bi se mogao suočiti sa zatvorskom kaznom u trajanju do tri godine.

Saslušanja pomenutog trojca i još 44 igrača iz 13 klubova počinju 2. avgusta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.