Sudija Clattenburg oslobođen optužbi

Policija prekinula istragu

Sudija Clattenburg oslobođen optužbi

A. Haznadarević

Istraga protiv sudije Marka Clattenburga, koja je podignuta nakon optužbi od strane čelnika Chelseaja, definitivno je prekinuta, navodi se u saopštenju britanske policije.

"Sproveli smo dio istražnih radnji i nijedna od navedenih osoba, koje su navodno oštećene, nije nam se javila. Bez žrtava ili dokaza ne postoji ni zločin, kao ni prekršaj koji bi trebali istražiti", navodi se u saopštenju otočkih istražnih organa.

 

Ipak, ukoliko se pojave novi dokazi, istraga se može nastaviti. S druge strane, tek će biti objavljena presuda od strane Fudbalskog saveza Engleske, ali budući da je policija prekinula svoju istragu, ishod odluke FA je manje-više poznat.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.