Šuker: Igrat ćemo za Šimunića u Brazilu

Hrvatska bez Josipa Šimunića na SP

Šuker: Igrat ćemo za Šimunića u Brazilu

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Davor Šuker bio je razočaran konačnom odlukom o zabrani igranja Josipu Šimuniću na Svjetskom prvenstvu u Brazilu. 

Josip Šimunić je zbog ustaškog pozdrava "Za dom spremni" nakon kvalifikacijske utakmice između Hrvatske i Islanda u Zagrebu u novembru prošle godine kažnjen s 10 utakmica zabrane igranja za reprezentaciju. 

"Žao mi je Josipa, ali dobro su poznati stavovi Fife, Uefe i HNS-a po pitanjima rasizma i diskriminacije i ova odluka slijedi takvu politiku", bila je reakcija predsjednika HNS-a. 

"Međutim, to neće promijeniti status koji je zaslužio sa 105 nastupa za Hrvatsku. Josip je dao važan doprinos na našem putu do Brazila i reprezentativci će na Svjetskom prvenstvu sigurno igrati i za njega", rekao je Šuker. 

Treba napomenuti da se i sam Davor Šuker, dok je igrao za madridski Real, slikao na grobu ustaškog poglavnika Ante Pavelića u Madridu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.