Šuker nahvalio Mourinha i Real

Šuker nahvalio Mourinha i Real

Edmir Škorić

Davor Šuker, bivši reprezentativac Hrvatske, smatra da će njegov bivši klub Real Madrid uskoro osvajati najveće trofeje zbog glada za uspjehom.

"Real je trenutno jako jak. Imaju fantastičan niz pobjeda i to nije slučajnost. Prvi su u Primeri, grupi Lige prvaka i igraju atraktivan nogomet. Zabijaju puno golova", kazao je Šuker za Marcu.

Šuker je dres Reala nosio u periodu od 1996. do 1999. godine, a 1998. s Kraljevima je osvojio Ligu prvaka. Bijeli dres nosio je 106 puta i pritom 49 puta bio strijelac.

"Mourinho je pobjednik. On je u Španiju došao po naslov prvaka i to će i osvojiti. On je idealan trener za ovu momčad Reala, zna to i predsjednik Florentino Perez", dodaje Šuker.

On je za kraj rekao kako vjeruje da Real može pobijediit Barcelonu te u El Clasicu, koji se igra 10. decembra, imati ravnopravan posjed lopte.

"Jednostavno je. Morate im oduzeti loptu i zabijati golove. Momčad koja ima veći posjed lopte ima i veće izglede za pobjedu. A za to je Real itekako sposoban".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije