Šuker priželjkuje: Hrvatska i Španija u finalu Eura 2012

Legenda hrvatskog fudbala o nastupima svoje reprezentacije

Šuker priželjkuje: Hrvatska i Španija u finalu Eura 2012

Legenda hrvatskog fudbala, Davor Šuker izjavio je uoči utakmice Hrvatska-Španija kako se nada da će se njegova reprezentacija susresti sa Španijom i u finalu Eura 2012.

Vatreni će se sa aktuelnim evropskim i svjetskim šampionima sastati u ponedjeljak u Gdjanjsku, a Šuker, koji je u svojih 69 utakmica za Hrvatsku postigao 45 golova dao je svoje viđenje situacije.

 

"Hrvatska i Španija su mi favoriti. Volio bih da Vatreni pobjede u ponedjeljak", kazao je nekadašnji napadač Real Madrida dodavši:

 

Volim Španiju kao zemlju i kao ekipu. Siguran sam da ćemo mi imati svoje prilike i da čemo proći grupnu fazu takmičenja".

 

Šuker se potom kratko osvrnuo i na špekulacije medija da će se utakmica završiti rezultatom 2:2 te da će se na taj način eliminisati Italija.

 

"2:2? Mislim da se to neće dogoditi. Obje ekipe žele pobjedu", za kraj je rekao Šuker koga mnogi vide kao budućeg predsjednika Fudbalskog saveza Hrvatske.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.