Sukob Mancinija i Bellamya

Sukob Mancinija i Bellamya

Već na prvom treningu Manchester Citya pod kormilom novog trenera Italijana Roberta Mancinia dogodio se incident.

Naime, italijanski stručnjak se na treningu koji je vodio jučer, sukobio sa velškim napadačem Craigom Bellamyem.

Navodno, italijanski strateg je predvidio intenzivni trening u trajanju od dva i po sata, a pritom nije znao da velški napadač zbog problema sa koljenom nije u stanju isti da odradi i da bi on trebalo da trenira po posebnom programu. Tom prilikom došlo je do kraćeg verbalnog sukoba, a na kraju je problem riješen i Bellamy je uz Kolo Tourea, koji ima problema s leđima, propustio drugu polovinu treninga.

Engleski mediji Bellamya spominju kao glavnog kritičara odluke uprave kluba o smjeni trenera Marka Hughesa, s kojim je već ranije sarađivao u Blackburnu i reprezentaciji Velsa. Upravo je Bellamy bio predvodnik šestorici igrača koji su protestovali kod uprave posle smijene Hughesa prošle subote.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.