Sukob na treningu Marseilla

Loša atmosfera na Velodromu

Sukob na treningu Marseilla

Adnan Beganović

Prema pisanju L’Equipea, na jučerašnjem treningu francuskog fudbalskog prvoligaša, Marseillea, došlo je do sukoba između francuskog reprezentativca Hatema Ben Arfe i reprezentativca Alžira, Karima Zianija.

Kako navodi L’Equipe, do sukoba je došlo nakon jednog neopreznog starta Zianija nad Ben Arfom, koji je Francuza srušio na teren. Ben Arfa je oštro reagovao unjevši se u lice svom suigraču i  uputivši mu pritom nekoliko teških rijeći, a navodno je fizički obračun sprijećio Nigerijac Taye Taiwo, koji se postavio između njih dvojice.

Popularni francuski dnevni list dodaje da je nervoza uzrokovana predstojećim susretom 1/16 finala francuskog kupa u kojem Marseille gostuje kod Lyona.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.