Suljić: Dat ćemo sve od sebe za prolaz u osminu finala

Mladi veznjak Sarajeva o budućim protivnicima

Suljić: Dat ćemo sve od sebe za prolaz u osminu finala

Fudbalski klub Sarajevo se nakon šest odigranih kola nalazi na prvoj poziciji u Premier ligi BiH. Da bordo momčad igra u sjajnoj formi pokazala je i ubjedljiva pobjeda protiv Veleža u prošlom kolu (4:1). Pred Sarajevom je već sutra novi meč. Protivnik je Gradina, a susret je u okviru šesnaestine finala Kupa BiH. 

Svoj kratak komentar na dosadašnji tok sezone i buduće protivnike Sarajeva u prvenstvu i Kupu dao je mladi fubaler tima sa Koševa, Asmir Suljić.

"Protiv Veleža smo nastavili taj naš niz i to je najbitnije. Pokazali smo našu snagu. Odigrali smo kvalitetno i sve u svemu zadovoljni smo. Mogli smo postići još par golova, ali dobro je i ovako", kazao je Asmir o utakmici protiv Veleža te se osvrnuo na stanje na tabeli i narednog protivnika njegove ekipe u Premier ligi.

"Prvi smo na tabeli i smatram da možemo tu da se zadržimo i nakon gostovanja u Trebinju. I prošle godine smo odigrali dobro protiv Leotara i mislim da to možemo ponoviti i ove sezone. Nažalost, mislim da kapiten Torlak neće moći igrati u Trebinju zbog žutih kartona, ali potrudit ćemo se da se to ne osjeti na našoj igri".

Sarajevo će sutra okviru susreta šesnaestine finala Kupa BiH dočekati ekipu Gradine, a odlični veznjak je istakao kako očekuje pobjedu i prolaz u osminu finala Kupa BiH.

"Naravno, želimo i u Kupu otići što dalje. Dat ćemo sve od sebe i šta drugo sutra očekivati protiv Gradine nego pobjedu i prolaz u osminu finala", rekao je Suljić na kraju razgovora za SportSport.ba

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.