Suljić ide u Ujpest, na Koševo dolazi Bilbija

Prometno u FK Sarajevo

Suljić ide u Ujpest, na Koševo dolazi Bilbija

E. Škorić

Prometno će biti ovih dana u Fudbalskom klubu Sarajevo. Sve je izvjesnije da će doći zvučno pojačanje, Nemanja Bilbija, ali isto tako da će klub s Koševa napustiti trenutno ponajbolji igrač - Asmir Suljić.

Nemanja Bilbija, bivši mladi bh. reprezentativc, na pragu je potpisao za Sarajevo. Ono što znamo, bivši igrač Vojvodine i Borca dogovorio je osobne uvjete sa bordo klubom, ali na službenu potvrdu transfera sačekat ćemo još nekoliko sati.

Ukoliko bude sve po planu, Bilbija će ubrzo postati stanovnik Koševa. Njegove kvalitete nisu upitne, pa se već sada može nazvati velikim pojačanjem Sarajeva u (n)ovoj sezoni.

Ipak, navijači Sarajeva sasvim sigurno neće biti sretni zbog informacije da će ih, najvjerovatnije, napustiti Asmir Suljić, po mnogima najbolji igrač bordo tima u posljednje vrijeme. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Suljić bi trebao potpisati za mađarski Ujpest. On će igrati protiv Olimpica na Otoci u šestom kolu BHT Premijer lige, ali nakon toga će krenuti put Mađarske. S druge strane, Bilbija će već sutra biti u Sarajevu.

Dodajmo, iako nema zvaničnih informacija, da će Sarajevo na ime obeštećenja za Suljića inkasirati oko 250.000 KM. 

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.