Suljić: Teško je otići, želim se pobjedom oprostiti

Suljić karijeru nastavlja u Ujpestu

Suljić: Teško je otići, želim se pobjedom oprostiti

A. Beganović

Fudbalski klub Sarajevo i mađarski Ujpest postigli su dogovor u vezi transfera igrača Asmira Suljića, koji u novi klub prelazi nakon utakmice 6 kola BH Telecom Premijer Lige BiH koju FK Sarajevo igra protiv Olimpica.

"Prelazim u Ujpest u Mađarsku, klub koji je odlično organizovan i zasigurno mogu reći da je to iskorak u mojoj karijeri. Bilo je još nekoliko opcija za nastavak moje igračke karijere, ali sam se odlučio za Ujpest", za službene stranice bordo kluba je kazao je Asmir Suljić.

Rukovodstvo Sarajeva je imalo veliku želju da Suljić ostane u klubu i u narednom periodu, međutim na Suljićevo insistiranje da karijeru nastavi u inostranstvu, konačna je odluka donešena sa kojom su zadovoljne sve strane.

"Teško je otići, zaista. Zahvalan sam svom Sarajevu na svemu što mi je dalo. U klubu sam proveo prelijepe tri godine i doživio nekoliko trenutaka koji su do sada bili najljepši u mom životu, i što se tiče igračkog dijela i, naravno, što se tiče privatnog života. Također, zahvalan sam i svim svojim dosadašnjim trenerima, Varešanoviću, Plišeku, Joviću, te sadašnjem treneru Musemiću. Od svakoga sam nešto naučio i svi su utjecali na mene",  istakao je Suljić koji je svoj debi u dresu Sarajeva zabilježio prije tri godine, 21.08.2010. godine na utakmici protiv Slavije.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Poslije toga, Asmir je nastupao još 98 puta za klub za Koševa. Svoj posljednji nastup, a ujedno i jubilarni, 100-ti u bordo dresu, zabilježiti će u subotu, protiv Olimpica. Kako ističe, želi se pobjedom oprostiti od navijača.

"Bio bih jako sretan kada bi u subotu pobijedili Olimpic. Dat ću sve od sebe da se na najbolji mogući način oprostim od navijača. Pozivam ih ovim putem da dođu na Otoku i da nas podrže. Hvala im za sve lijepe trenutke, posebno u San Marinu, kada su mi pružili podršku", zaključio je Suljić, aludirajući na podršku navijača na utakmici koja se igrala 11. jula, na dan genocida u Srebrenici gdje je Suljić rođen.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.