Legenda se vratila nakon tri godine: "Debeljuca" na terenu nije bio ni 10 sekundi, odmah je oduševio

Sin ga nagovorio povratku

Legenda se vratila nakon tri godine: "Debeljuca" na terenu nije bio ni 10 sekundi, odmah je oduševio

A. Čaušević

Nisu rijetke situacije u kojim se bivši igrači odluče vratiti iz penzije i opet zaigrati fudbal.

Fudbalska neaktivnost učini svoje, pa nekada vrhunski spremni fudbaleri dobiju nekoliko kila viška, udebljaju se i izgledaju drugačije.

Posljednji primjer je povratnik fudbalu poslije tri godine i čovjek koji je imao zaista vrhunsku karijeru obzirom na osvojen niz važnih trofeja.

Naime, fudbalu se odlučio vratiti Sulley Muntari, bivši igrač Milana i Intera te fudbaler koji je s Nerazzurrima osvojio famoznu triplettu 2010. godine.

Godine neigranja su učinile svoje. Muntari je dobio nekoliko kilograma što nije promaklo fotografima prilikom njegovog debija za ekipu Hearts of Oak iz Gane.

Oglasi

"Sin me stvarno nagovarao da se vratim jer mi je govorio da me želi ponovo vidjeti kako igram. Stvari je olakšalo to što sam uvijek trenirao s ekipom kad sam bio u Gani", kazao je ovaj 37-godišnjak.

Muntari je u meču protiv Olympicsa igrao u posljednjih 15-ak minuta susreta, a njegov tim je na kraju poražen.

Obzirom na višak kilograma bivšeg reprezentativca Gane nije bilo teško prepoznati na terenu. Prilikom ulaska u igru odmah je oduševio javnost

Oglasi

Naime, kapiten Alhassan je odmah prišao Muntariju kako bi mu stavio kapitensku traku na ruku, ali je on to odbio.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Inače, Muntari je ljubiteljima fudbala ostao upamćen po nepriznatom golu sa derbija Milan - Juventus iz 2012. godine. Lopta je prešla gol-liniju za metar, ali sudije taj pogodak nisu priznale.

Tokom karijere s Interom je osvojio sedam trofeja, dok je bio i član ekipe Portsmoutha koja je 2008. godine osvojila FA Cup. S Ganom je igrao na dva Svjetska prvenstva.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE
Oglasi