Šuman: Ovo je kriminal, nećemo odustati

Predsjednik Sarajeva ogorčen

Šuman: Ovo je kriminal, nećemo odustati

Adnan Beganović

Predsjednik FK Sarajevo, Hajrudin Šuman, u najmanju ruku ogorčen je odlukom Apelacione komisije o ponavljanju spornog susreta Sloboda - Sarajevo, a u razgovoru za SportSport. ba istakao je da će se Sarajevo žaliti IO FS BiH, ali i UEFA-i.

"Ovo je skandalozno. Stvarno ne znam šta da vam kažem. Ovo nema veze sa sportom i dovoljeno je samo pogledati ko je kako glasao. Ne znam, ljut sam, razočaran, ali neće se završiti na ovome", rekao je Šuman za SportSport.ba i dodao:

"Ovdje se radi o kriminalu. Pravila nisu poštovana i mi ćemo učiniti sve da UEFA sazna za ovu skandaloznu odluku pa i po cijenu da zabrane bh. klubovima učečće u evropskim takmičenjima. Ovdje se radi o politici i samo glasanje je bilo na nacionalnoj osnovi. Pa pogledajte molim vas ovaj detalj. Mi smo kažnjeni prije nekoliko dana zbog navodnih navijačkih nereda u Tuzli. Postavljam pitanje sam sebi, ali i ljudima koji rade u Savezu, a koji zapravo nemaju nikakve veze sa sportom, da li smo mi to kažnjeni za utakmicu koja nije odigrana? Ponavljam, neće završiti na ovome pa po cijenu svega. Mnogi se varaju ako misle da je ovom sramnom odlukom sve završeno."

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti