Sunderland ostao bez trenera

Sunderland ostao bez trenera

Adnan Beganović

Iako je momčad Sunderlanda sačuvala premierligaški status trener ovog kluba Ricky Sbragia podnio je ostavku odmah nakon završenog susreta u kojem su "crne mačke" poražene od Chelseaja (2:3).

Sunderland je u posljednjem kolu Premiershipa izgubio na svom terenu od Chelseaja (2:3), a za ostanak u društvu najboljih mogu zahvaliti Manchester Unitedu i Aston Villi koji su pobijedili Hull i Newcastle.

Ricky Sbragia momčad je preuzeo krajem prošle godine nakon što je Roy Keane podnio ostavku i uspio je ispuniti glavni cilj svoje misije, a to je ostanak Sunderlanda u Premiershipu.

"Ove sedmice razgovarao sam sa predsjednikom Niallom Quinnom, mislim da nam je potrebno veće ime na trenerskoj klupi koje će povesti klub dalje. Učinio sam sve što sam moga i sačuvao sam klubu prvoligaški status. Volio bih da smo imali bolje rezultate, ali mi je jako drago da smo ipak ostali u Premiershipu", rekao je škotski stručnjak po završetku susreta sa Chelseajem.


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.