Sunderland poražen unatoč vodstvu

Posljednja utakmica 37. kola

Sunderland poražen unatoč vodstvu

Edmir Škorić

Sunderland je u pretposljednjem, 37. kolu poražen kod Portsmoutha sa 1:3 i ostaje mu strepnja u narednih 90 minuta na stadionu "Svjelosti" protiv londonskog Chelsea.

Portsmouthu večerašnja utakmica nije igrala ulogu, dok su gosti došli s ciljem da "Fratton Park" napuste sa bod(ovima), te osiguraju svoj opstanak u najvišem rangu engleskog fudbala.

Crouch je pogodio stativu na samom početku, te je nagovijestio dobru predstavu. Bez pravih prilika bilo je do 41. minute, a onda napadač Jones postiže stativu golmana Asmira Begovića, što je i bilo sve u prvom dijelu.

Iako su domaći bolje otvorili drugo poluvrijeme, u vodstvo dolazi ekipa Sunderlanda. Strijelac za "crne mačke" bio je Jones, koji u 59. minuti odlično pogodio na asistenciju Davenporta. Gostu su se radovali samo minut jer je Utaka uspio pobjeći Ferdinandu i poravnati rezultat.

Domaći su poveli u 68. minuti, kada je nesretni Bardsley poslao loptu iza leđa Fulopa, da bi tačku na i stavio Armand Traore kojeg je odlično uposlio Nigerijac Utaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.