Sunderland prihvatio ponudu Ville za Benta

Tim iz Birminghama ponudio 19 miliona eura

Sunderland prihvatio ponudu Ville za Benta

Napadač Sunderlanda, Darren Bent nakon što je podnio zahtjev za transferom, klub je prihvatio ponudu Aston Ville tešku 19 miliona eura i po svemu sudeći karijeru će nastaviti u timu iz Birminghama.

Sunderland je prihvatio ponudu Aston Ville, a 26-godišnji napadač se već nalazi na pregovorima oko osobnih uvjeta. Obeštećenje od 19 miliona eura moglo bi narasti i do 26 miliona, sve u zavisnosti od Bentovih nastupa.

Na Stadion svjetlosti je došao 2009. godine iz Tottenhama za jedanaest miliona eura i za to vrijeme je upisao 58 nastupa u kojima je postigao 32 gola.

"Razočaran sam, ali situacija je takva", kratko je prokomentarisao menadžer Crnih mački, Steve Bruce.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.