Sunderlandu tri boda na Craven Cottageu

Premiership, 12. kolo

Sunderlandu tri boda na Craven Cottageu

Midhat Šljivak

Sunderland je u pretposljednjem susretu 12. kola Premiershipa savladao kao gost na Craven Cottageu Fulham rezultatom 3:1.

Fulham je bolje ušao u susret i zaprijetili su nekoliko puta u prvih pola sata, ali je  Brede Hangeland pokvario bolju igru domaćih nakon što je dobio direktan crveni karton zbog starta nad Cattermoleom, a prednost na terenu gosti nisu iskoristili, te se na poluvrijeme se otišlo bez golova.

Pet minuta igre u nastavku bilo je dovoljno da gosti iskoriste prednost igrača više. Steven Fletcher je nakon kontranpada pogodio za vodstvo od 1:0. Petrić je u 62. minuti uspio donijeti Fulhamu poravnanje, ali je Sunderland ipak stigao do tri boda.

Za novo vodstvo Crnih mačaka pogodio Carlos Cuellar u 65. minuti utakmice, da bi sve dileme oko pobjednika riješio Stephane Sessegnon u 70. minuti utakmice za konačnih 3:1.

 


HangelandSENT @SpheraChannel by SpheraChannel
F 0-1 Fletcher by ourmatch

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.