Fudbaler Zorye stigao u Sarajevo

Šunjić: Nije svejedno kad na ulici vidiš ljude sa puškama

Bh. reprezentativac Toni Šunjić danas je zajedno sa Muhamedom Bešićem stigao u Sarajevo, iz nimalo mirne Ukrajine koju potresaju politički i vojni nemiri.

"Kao što sam i ranije govorio svaki igrač sanja o tome da ide na Svjetsko prvenstvo. Ja sam imao tu sreću da dobijem poziv i stvarno osjećaj je neopisiv. Nadam se da na SP-u nećemo razočarat i mislim da imamo jednu grupu u kojoj realno možemo zauzeti to drugo mjesto. Realno je očekivati da Argentina bude prva, ali nikad se ne zna šta nas čeka, vidjeti ćemo kako će se odvijati situacija", rekao je odbrambeni fudbaler ukrajinske Zorye Lugansk. 

O svojim igrama ove sezone u klubu, Šunjić kaže:

"Obzirom da smo ove sezone napravili najbolji rezultat kluba otkako se igra ukrajinsko prvenstvo tako da mogu biti dosta zadovoljan. Igrao sam sve utakmice osim onih u kojima sam bio kažnjen, tako da sam jako zadovoljan sa formom".

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Situacija u Ukrajini je dosta utjecala na fudbal, a i sami početak proljetnog dijela prvenstva kasnio je zbog nemira koji potresaju zemlju na istoku Evrope.

"Ne može biti svejedno kada vidiš da ljudi nose puške po ulici, ali Bogu hvala sada sa otišao od tamo i nadam se da će se situacija riješiti do mog povratka", rekao je Šunjić za SportSport.ba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.